ΠΑΙΔΙ

Έκθεση με έργα παιδιών

σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών

Η ΕΚΘΕΣΗ

3-6 Οκτωβρίου 2019

Έκθεση με έργα παιδιών με τίτλο «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός» διοργανώνουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών στο Educational Lab του Μουσείου. 

Η έκθεση– εμπνευσμένη από την πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός» που φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέχρι τις 20 Οκτωβρίου – περιλαμβάνει τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στην Πειραιώς 260 στις 8 & 9 Ιουνίου και στις 22 & 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Το πρόγραμμα, που διοργανώθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών με τη συμμετοχή 80 παιδιών από τον Δήμο Ρέντη, ανέδειξε το διάλογο μεταξύ της αρχαίας και της μοντέρνας τέχνης μέσα από το βλέμμα των παιδιών, συνδέοντας την ομώνυμη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με το αφιέρωμα στα Παιδιά του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.

Στόχο είχε να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα των παιδιών εστιάζοντας στον διάλογο μεταξύ των αρχαίων αντικειμένων από πηλό και στα σύγχρονα κεραμικά του Πικάσο. Συνδυάζοντας τις πλαστικές τέχνες με το σχέδιο και αντιστοιχίζοντας τα αρχαία έργα με τα μοντέρνα, τα παιδιά ανακάλυψαν θραύσματα των έργων ως αρχαιολόγοι, έφτιαξαν τα δικά τους έργα ως καλλιτέχνες και έστησαν μια έκθεση ως επιμελητές, την έκθεση που δούμε στο Μουσείο 3-6 Οκτωβρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, 18.00-20.00. 

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Μπορεί να υπάρξει διάλογος μεταξύ της αρχαίας και της μοντέρνας τέχνης; Και πώς μπορεί αυτό να αναδειχθεί μέσα από το βλέμμα των παιδιών; Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πικάσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» συνδέει την ομώνυμη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με το αφιέρωμα στα παιδιά του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών. Συνδυάζοντας τις πλαστικές τέχνες με το σχέδιο και αντιστοιχίζοντας τα αρχαία έργα με τα μοντέρνα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν θραύσματα των έργων σαν αρχαιολόγοι, να φτιάξουν δικά τους έργα σαν καλλιτέχνες και να στήσουν μια έκθεση σαν επιμελητές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σχεδιασμός - υλοποίηση εργαστηρίου: 
Δάφνη Κουρή, Χριστίνα Νάκου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της εταιρίας 
Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, 18.00-20.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 3-6 Οκτωβρίου 2019

Είσοδος Ελεύθερη

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.