ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Διαδρομές στο Μουσείο. Ξεναγήσεις για οικογένειες

6 - 12 ετών | για γονείς και παιδιά

«ΜΑ, ΤΙ ΕΙΜΑΙ;»

Φέτος οι Διαδρομές στο Μουσείο θέτουν μεγάλα ερωτήματα που αιώνες τώρα βασανίζουν την ανθρωπότητα και τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να απασχολούν και μερικά από τα αντικείμενα των Μόνιμων Συλλογών του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης: «Τι είμαι;» « Από πού ήρθα;» «Τι κάνω;» « Ποιος με δημιούργησε;»

Κάθε Διαδρομή ξεκινάει από ένα αντικείμενο αλλά κανείς δεν ξέρει  πού θα καταλήξει....Το αντικείμενο αυτό μας δίνει στοιχεία για την ιστορία του αλλά και ιδέες για δικές μας ιστορίες και φυσικά, για νέες περιπέτειες στις αίθουσες του Μουσείου...

Για άλλη μία χρονιά, συμμετέχουμε και φέτος σε ειδικές αποστολές, υποδυόμαστε ρόλους, αποκρυπτογραφούμε μηνύματα, εξασκούμε  τη φαντασία μας, παίζουμε ομαδικά παιχνίδια και αξιοποιούμε όλα μας τα χαρίσματα για να  φτάσουμε στο τέλος της Διαδρομής.

Αν βάλουμε τα δυνατά μας, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, οι θεοί θα είναι με το μέρος μας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κατερίνα Σταμίδη
αρχαιολόγος - μουσειοπαιδαγωγός

ΜΑΡΤΙΟΣ ~ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

«Ποιος θα μου φτιάξει τη διάθεση; » Ακολουθώντας τον θεό Διόνυσο

Μία διαδρομή αφιερωμένη στον θεό της διασκέδασης και τις περιπέτειές του. Τι θα χρειαστεί να κάνουμε για να μπορέσουμε να τον ακολουθήσουμε; Αν τον ακολουθήσουμε, με ποιον τρόπο θα μας φτιάξει η διάθεση;  Ας είμαστε έτοιμοι για φάρσες, εκπλήξεις, αφήγηση μύθων, μεταμφιέσεις, γλέντια, χορούς και ...μία θεϊκή φωτογράφιση!

Κυριακή 3/3, 11:30-12:30

/// 

«Πώς θα γίνω ήρωας;» Κυνήγι θησαυρού

Για να βρούμε τον θησαυρό πρέπει να ξυπνήσουμε τον ήρωα μέσα μας. Αλλά πώς; Μέσα από μία σειρά δοκιμασιών στις Μόνιμες Συλλογές, θα βρούμε τη μυστική μας δύναμη. Με μαγικούς βοηθούς, θα ξεφύγουμε από τις παγίδες και θα ενώσουμε τις δυνάμεις  με τους συμπαίκτες μας ώστε ο θησαυρός  του Μουσείου να γίνει δικός μας. Μία διαδρομή εμπνευσμένη από τους γενναίους της Αρχαιότητας: Αθλητές, πολεμιστές, κυνηγούς, ήρωες και ημίθεους και φυσικά τους θεούς!

Σάββατο 16/3, 11:00-12:00

Πληροφορίες

Για γονείς και παιδιά 6-12 ετών
Εισιτήριο:  €5 / άτομο

Πληροφορίες & Κρατήσεις
Τ. 210 7294220, Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00
Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.