ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Διαδρομές στο Μουσείο. Ξεναγήσεις για οικογένειες

6 - 12 ετών | για γονείς και παιδιά

«ΜΑ, ΤΙ ΕΙΜΑΙ;»

Φέτος οι Διαδρομές στο Μουσείο θέτουν μεγάλα ερωτήματα που αιώνες τώρα βασανίζουν την ανθρωπότητα και τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να απασχολούν και μερικά από τα αντικείμενα των Μόνιμων Συλλογών του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης: «Τι είμαι;» « Από πού ήρθα;» «Τι κάνω;» « Ποιος με δημιούργησε;»

Κάθε Διαδρομή ξεκινάει από ένα αντικείμενο αλλά κανείς δεν ξέρει  πού θα καταλήξει....Το αντικείμενο αυτό μας δίνει στοιχεία για την ιστορία του αλλά και ιδέες για δικές μας ιστορίες και φυσικά, για νέες περιπέτειες στις αίθουσες του Μουσείου...

Για άλλη μία χρονιά, συμμετέχουμε και φέτος σε ειδικές αποστολές, υποδυόμαστε ρόλους, αποκρυπτογραφούμε μηνύματα, εξασκούμε  τη φαντασία μας, παίζουμε ομαδικά παιχνίδια και αξιοποιούμε όλα μας τα χαρίσματα για να  φτάσουμε στο τέλος της Διαδρομής.

Αν βάλουμε τα δυνατά μας, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, οι θεοί θα είναι με το μέρος μας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κατερίνα Σταμίδη
αρχαιολόγος - μουσειοπαιδαγωγός

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ~ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

• «Πώς θα νικήσω τους εχθρούς μου;» Ο πόλεμος και τα όπλα •

Στις αίθουσες του μουσείου, θα αναζητήσουμε τα όπλα μας και θα μάθουμε για την αρχαία ελληνική στρατηγική μέσα από παιχνίδια ρόλων και γρίφους. Άραγε θα μας πήγαινε η περικεφαλαία; Ας ακολουθήσουμε πιστά το σχέδιο μάχης για να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας με δύναμη, θάρρος αλλά και σοφία.

Σάββατο 20/4, 11:00-12:00

ΜΑΪΟΣ~ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

• «ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΠΑΩ;» ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ •

Έμποροι,ναυτικοί ,τεχνίτες και άλλοι πολλοί αρχαίοι Κυκλαδίτες μας αφηγούνται κομμάτια από την ιστορία τους με φόντο τον χάρτη των Κυκλάδων και φυσικά τα αντικείμενα της Κυκλαδικής Συλλογής. Ετοιμαστείτε για παιχνίδια παρατήρησης και εξερεύνησης αλλά και για ανταλλαγές προϊόντων!

Σάββατο 11/5, 11:00-12:00

Πληροφορίες

Για γονείς και παιδιά 6-12 ετών
Εισιτήριο:  €5 / άτομο

Πληροφορίες & Κρατήσεις
Τ. 210 7294220, Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00
Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.