ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ

«Διαδρομές στο Μουσείο»

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ποιες ιστορίες κρύβονται στα αντικείμενα του Μουσείου; Τι λείπει από τα κυκλαδικά ειδώλια; Τι σχέση έχει ο Κυκλαδικός πολιτισμός με τα στοιχεία της φύσης; Τα γουρουνάκια με τα παιδιά ;  Ο αθλητισμός με τους θεούς; Ο κισσός με τη διασκέδαση; Τι μαγικές δυνάμεις μπορούσε να έχει ένα πήλινο αγγείο;  Σε ποιο νησί έβρισκαν οι αρχαίοι τα πιο πολύτιμα υλικά της εποχής τους;  Πώς περνούσαν οι μέρες και οι νύχτες στην αρχαία Αθήνα; 

Φέτος, οι Διαδρομές στο Μουσείο γίνονται κάπως πιο... μυστηριώδεις. Συμμετέχουμε σε ειδικές αποστολές , μπαίνουμε  σε ρόλους, αποκρυπτογραφούμε μηνύματα και γενικότερα αξιοποιούμε όλα μας τα χαρίσματα για να λύσουμε τους γρίφους  που οδηγούν στα ίχνη των αρχαίων ιστοριών. Αν βάλουμε τα δυνατά μας, αν βρούμε τα κομμάτια που λείπουν , οι θεοί θα είναι με το μέρος μας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κατερίνα Σταμίδη
Αρχαιολόγος - Μουσειοπαιδαγωγός

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΜΑΪΟΣ 2018

Κυνήγι θησαυρού στις Συλλογές του Μουσείου
Κυριακή 13/5, 11:30-12:30
Ένας θησαυρός κρύβεται μέσα στο μουσείο... 

Μέχρι τώρα κανένας δεν έχει καταφέρει να τον ανακαλύψει. Κάποιοι  λένε ότι  ο χάρτης που οδηγεί σε αυτόν είναι ένας γρίφος αποτυπωμένος επάνω σε αρχαία αγγεία  του Μουσείου. Αν τα ενώσει κανείς, θα μπορέσει να βρει τη διαδρομή. Κάποιοι μιλούν για ένα μυστικό σημείωμα που οδηγεί στα σωστά αγγεία. Άραγε είναι αλήθεια; Άραγε θα τα καταφέρουμε; Μία αινιγματική διαδρομή στις Μόνιμες Συλλογές  του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης…. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν εμπόδια, παγίδες και φυσικά.. πολλά αγγεία.

Εισιτήριο: €5

Πληροφορίες - Κρατήσεις 
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00