Κοινωνικά Προγράμματα

Διαδικτυακά εργαστήρια σε μη κερδοσκοπικά γηροκομεία

Οι ηλικιωμένοι έρχονται σε επαφή με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Κυκλαδικό πολιτισμό μέσω διαδικτύου.

Πληροφορίες

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε συνεργασία με την ομάδα θεάτρου seveneleven, η οποία ειδικεύεται στην οργάνωση ψυχαγωγικών προγραμμάτων τρίτης ηλικίας, προσφέρει για πρώτη φορά διαδικτυακές διαδραστικές ξεναγήσεις και εργαστήρια σε μη κερδοσκοπικά γηροκομεία. 

Παρά τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας και παρότι το Μουσείο έκλεισε τις φυσικές του πόρτες στους επισκέπτες του, εξακολούθησε να είναι προσβάσιμο σε ένα μεγάλο μέρος του κοινού μας. Έτσι, για τρίτη χρονιά, το Μουσείο παραμένει κοντά σε άτομα τρίτης ηλικίας τα οποία δεν μπορούν να το επισκεφθούν. Η νέα αυτή διαδικτυακή μορφή των εργαστηρίων δίνει την δυνατότητα στο Μουσείο να απευθυνθεί όχι μόνο σε μη κερδοσκοπικά γηροκομεία της Αττικής αλλά και σε όλη την Ελλάδα, σε περιοχές όπως το Ρέθυμνο, η Σπάρτη αλλά και το Αργοστόλι, Κεφαλλονιάς.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις «συναντήσεις» στο κάθε γηροκομείο, μία διαδικτυακή διαδραστική ξενάγηση, καθώς και ένα εργαστήριο για τον Κυκλαδικό πολιτισμό και ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο όπου οι φιλοξενούμενοι δημιουργούν το δικό τους ειδώλιο από αλουμινόχαρτο. 

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ.

Φωτογραφικό υλικό

Με την υποστήριξη

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.