ΠΑΙΔΙ

Δες το ειδώλιο αλλιώς

Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο Διαγωνισμός ολοκληρώθηκε!

Στο φετινό διαγωνισμό, για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών,  ταξιδέψαμε μαζί με το Κυπριακό Σανιδόμορφο Ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ

Οι νικητές του διαγωνισμού θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή και θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαϊου στην ιστοσελίδα του Μουσείου. Θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Μουσείο έκθεση με μία επιλογή από τα έργα των παιδιών που θα εγκαινιαστεί τη Παρασκευή 18 Μαϊου (Παγκόσμια ημέρα Μουσείων) όπου και θα μπορούν να συμμετέχουν σε δημιουργικές δράσεις.

ΔΕΣ ΤΟ ΕΙΔΩΛΙΟ ΑΛΛΙΩΣ...ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΩΜΕΝΟ

Την ημέρα των εγκαινίων της Έκθεσης μικροί και μεγάλοι, καλούνται να πάρουν μέρος στο εργαστήριο κινούμενης εικόνας που θα είναι αφιερωμένο στον διαγωνισμό ‘Δες το ειδώλιο αλλιώς’.

Με την τεχνική του φωνοτρόπιου* οι συμμετέχοντες θα δώσουν ζωή στον πρωταγωνιστή του φετινού διαγωνισμού, το κυπριακό σανιδόμορφο ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ., θα τον χρωματίσουν, θα τον κάνουν να περπατήσει, να χορέψει να αλλάξει σχήμα και εμφάνιση.

Εκείνη την ημέρα, οι επισκέπτες θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το κυπριακό ειδώλιο στις συλλογές του μουσείου, να δουν τα έργα των παιδιών και να πάρουν μέρος και σε άλλες δραστηριότητες.

* Φωνοτρόπιο
Το Phonotrope είναι ο όρος που δημιουργήθηκε από τον Animation Director Jim Le Fevre για να περιγράψει την τεχνική της δημιουργίας κινούμενων εικόνων σε ένα «ζωντανό» περιβάλλον χρησιμοποιώντας μια κάμερας ζωντανής αναμετάδοσης και τις στροφές ενός συνεχώς περιστρεφόμενου δίσκου, χρησιμοποιώντας ένα πικ- απ. Πρόκειται για μια σύγχρονη αναθεώρηση του Zoetrope, μιας από τις πολλές συσκευές προ-
κινηματογράφησης που παράγουν την ψευδαίσθηση της κίνησης, εμφανίζοντας μια ακολουθία σχεδίων ή φωτογραφιών που παρουσιάζουν προοδευτικές φάσεις αυτής της κίνησης.

*Με τον Μπάμπη Αλεξιάδη, animation and media artist

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 
E. kidscontest@cycladic.gr

VIDEO

  • Χορηγοί Διαγωνισμού