EVENT

Cycladic Late Night 2018

Eκθέσεις + LIVE PERFORMANCES

Tην Πέμπτη 11 Οκτωβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μένει ανοιχτό έως αργά. Λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των εκθέσεων σύγχρονης τέχνης ‘George Condo at Cycladic’ και ‘Paul Chan. Odysseus and the Bathers’ του οργανισμού ΝΕΟΝ σας προσκαλούμε σε ένα Late Night Opening στο Μουσείο με μειωμένο εισιτήριο και live performances.

Tρεις μουσικοί της εγχώριας πειραματικής σκηνής, οι Πάνος Αλεξιάδης, Bill Anagnos & Κostadis, παίζουν ζωντανά στο νέο χώρο στο -1 συνθέτοντας ένα εσωστρεφές ηχητικό περιβάλλον ψηφιακών και αναλογικών ήχων.

EXHIBITIONS

LIVE PERFRORMANCES

Πάνος Αλεξιάδης

Ο Πάνος Αλεξιάδης είναι ηχητικός καλλιτέχνης και μουσικός που εστιάζει στη σύγχρονη ηλεκτρονική / ηλεκτροακουστική σύνθεση. Κατά τη διάρκεια των ζωντανών του εμφανίσεων, εξερευνά ένα εσωστρεφές ηχητικό περιβάλλον που εξελίσσεται στα όρια μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 κυκλοφορίες ενώ έχει δώσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τους τελευταίους μήνες γράφει για εκκλησιαστικό όργανο, ενώ παράλληλα συνεχίζει την συνεργασία του με τον κομίστα Στάθη Τσεμπερλίδη στη δημιουργία πειραματικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Bill Anagnos

Ο Ευθύμης Θεοδόσης, ενεργό μέλος της σύγχρονης μουσικής από το 2001, έχει συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα (Video dance, Synch Festival, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Φεστιβάλ Βωβούσας, Documenta14) με το πειραματικό δίδυμο Free Piece of Tape που διατηρεί με τον Γιώργο Αξιώτη.  Από το 2015, εμφανίζεται επίσης με το προσωπικό του project Bill Anagnos.

Ο Bill Anagnos είναι ένας φανταστικός ήρωας με άριστες ικανότητες στο χειρισμό οχημάτων. Σε αυτόν τον ήρωα μεταφόρτωσε επιπλέον παιδικά metadata όπως η μίμηση του ήχου της εξάτμισης που καθε παιδί κανει παίζοντας με αυτοκινητάκια στην αυλή του σχολείου, εικόνες από τις παραστάσεις του Σαμσών και της οικογένειας των Κουταλιανών στην πλατεία του χωριού, το ενδοοικογενιακό άγχος να μην χαλάσει το πικ απ και γρατζουνιστούν οι δίσκοι. Οι εμπειρίες αυτες μεταφράζονται σε ήχους συλλέγοντας προηχογραφημενο υλικό, βανδαλίζοντας δίσκους βινυλίου (πλάκες) και ρυθμίζοντας ποτενσιόμετρα.

Kostadis

Ο Κωσταντής, αυτοδίδακτος πολυοργανίστας, μηχανικός του ήχου και project architect στο οπτικοακουστικό project ‘Two Thousand Places‘, είναι ενεργό μέλος των Wham Jah και Lost Bodies ενώ έχει κυκλοφορήσει πέρα από τις συμμετοχές του σε πολλά άλμπουμ (Acid Baby Jesus, In Trance 95 κ.α) δύο προσωπικές δουλειές: το UNLEASH, στην Phase! Records το 2016, και το SLUMBER - 3 Ways to Calm & Sleep peacefully, mini album το 2017.

Το Σεπτέβριο του 2018  κυκλοφόρησε το καινούριο του album "FRAGMENTS" σε μορφή Split LP με τον τσέχο UNCLE GRASHA's FLYING CIRCUS "Hüzün - Húzûn", απο την Sweetohm recordings σε έκδοση 300 αντιτύπων σε μαύρο βινύλιο. Οι ζωντανές εμφανίσεις του KOSTADIS βασιζόμενες εξ ολοκλήρου στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τη διερεύνηση της διαταραγμένης ψυχικής ηρεμίας συνθέτουν κάθε φορά ένα διαφορετικό εμμονικό μπλέξιμο σκέψεων, εμπειριών, απομονωμένων ήχων και συναισθημάτων του μήνα, της εβδομάδας, της ημέρας, της στιγμής.  Στις πρόσφατες performances του KOSTADIS περιλαμβάνονται το ‘634 minutes inside a volcano’ το 2016 που απέκτησε διεθνή δημοσιότητα, η συνεργασία του με τον sound designer Παύλο Γκούσιο στην live μουσική επένδυση ενός μεγάλης κλίμακας video installation με τίτλο "1095°C" στο atrium του Μουσείου Μπενάκη και η συνεργασία του με την light designer Στέλλα Κάλτσου για την παρουσίαση μίας ζωντανής ηχητικής και φωτιστικής εγκατάστασης  στη σειρά ‘Microclimata‘ στο SNFCC.

DJ SET

Niki Danai | The Prudence Tapes {half side}

Συντελεστές

Παραγωγή © ΜΚΤ
Επιμέλεια Live Sets: Bend
Οπτική επικοινωνία: Bend
Φυτά: Kopria store
Φωτ: Πάρις Ταβιτιάν

Ευχαριστούμε τους: Γιώργο Αξιώτη, Βίκτωρα Γκόγκα, Βασίλη Τζερεμέ, Οδυσσέα Τσόλκα, Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Χορηγός Προιόντος

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.