Online Event

Cycladic at Blenheim Palace, Cecily Brown Exhibition

Live Virtual Event για τους Φίλους του ΜΚΤ

Online Event

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σας κρατά σε επαφή με τη διεθνή σκηνή της σύγχρονης τέχνης και σας προσκαλεί σε μια ξενάγηση της έκθεσης Cecily Brown στο Blenheim Palace, με την Αφροδίτη Γκόνου, Σύμβουλο Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και σε μια εικονική συζήτηση, ειδικά για τους υποστηρικτές μας, με καλεσμένους τον Michael Frahm, Διευθυντή του πολυβραβευμένου ιδρύματος τέχνης Blenheim Art Foundation, και τη Helen Neven, Συντονίστρια Ερευνών και Περιεχομένου του ίδιου ιδρύματος

Η έκθεση Cecily Brown στο Blenheim Palace είναι μια σημαντική εκδήλωση, με περισσότερα από τριάντα νέα έργα της διάσημης Βρετανίδας ζωγράφου. Πρόκειται για την έβδομη έκθεση σύγχρονου καλλιτέχνη που διοργανώνει το Blenheim Art Foundation και την πρώτη που είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη ζωγραφική και μάλιστα αποκλειστικά με νέα έργα, που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον χώρο του Blenheim Palace. 

Για αυτή την έκθεση, η Brown παρήγαγε μια σειρά από σημαντικά έργα, που συνδιαλέγονται με την ιστορία του Blenheim Palace, ως αγγλικής εξοχικής επαύλεως και κατοικίας πολλών γενεών της οικογένειας Spencer-Churchill, και της παγκοσμίου φήμης συλλογής ζωγραφικής, ταπισερί και διακοσμητικών τεχνών της οικογένειας. Με την επίκαιρη αυτή έκθεση έργων ζωγραφικής, σχεδίων, μονοτυπιών και ενός έργου υφαντικής η Brown σχολιάζει την απεικόνιση και διαφύλαξη της κληρονομιάς της βρετανικής αριστοκρατίας μέσα από εικόνες στρατιωτικής ανδρείας και ειδυλλιακής σχόλης. 

Σχετικά με την έκθεση

Η καλλιτέχνης

H Cecily Brown (Βρετανία, 1969) γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε στο Slade School of Art όπου επηρεάστηκε από το έργο των πρώτων Αφηρημένων Εξπρεσιονιστών όπως οι Willem de Kooning και Joan Mitchell. 

Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις σε διάφορα κορυφαία ιδρύματα όπως το MoMA PS1 (Ν. Υόρκη), το Hirshhorn Museum and Sculpture Garden (Ουάσινγκτον), τη Saatchi Gallery (Λονδίνο), τη Gagosian Gallery (Λονδίνο) και το Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Μαδρίτη). Το 2018-19 το Louisiana Museum of Modern Art στη Δανία οργάνωσε μία μεγάλη αναδρομική εκθέσή της. Την ίδια χρονιά παρουσίασε δύο μεγάλης κλίμακας έργα της στην κεντρική αίθουσα της Metropolitan Opera στη Ν. Υόρκη και ήταν η πρώτη καλλιτέχνης που εξέθεσε κατόπιν πρόσκλησης μετά τον Marc Chagall το 1966. Τον Σεπτέμβριο του 2020 εγκαινίασε τη μεγάλη έκθεσή της στο Blenheim Palace η οποία έκλεισε τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι ομιλητές

Ο Michael Frahm είναι ο Διευθυντής του πολυβραβευμένου Blenheim Art Foundation και υπεύθυνος για τον προγραμματισμό εκθέσεων σύγχρονης τέχνης με έργα μεγάλης κλίμας στο Blenheim Palace in Oxfordshire στην Αγγλία. Το ίδρυμα άνοιξε τον Οκτώβριο του 2014 με μία διεθνώς αναγνωρισμένη αναδρομική έκθεση στο έργο του Ai Weiwei και στη συνέχεια ακολούθησαν εκθέσεις από καλλιτέχνες όπως οι Lawrence Weiner, Michelangelo Pistoletto, Jenny Holzer, Yves Klein, Maurizio Cattelan, και το 2020, η Cecily Brown. Για την έκθεση της Jenny Holzer στο Blenheim Palace απονεμήθηκε το βραβείο  Global Fine Art Award for ‘Best Public Exhibition'. O Michael έχει επίσης συνεργαστεί σε πολλά projects παγκοσμίως, μέσα στα οποία συγκαταλέγεται και η επιμέλεια της πρώτης έκθεσης του Ai Weiwei στην Ελλάδα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2016. 


Η Helen Neven είναι ερευνήτρια και content coordinator στο Blenheim Art Foundation. Από το 2016 έχει βοηθήσει στην παραγωγή πέντε εκθέσεων στο Blenheim Palace, ενώ είναι υπεύθυνη στον τομέα της διερμηνείας και της πρόσελκυσης επισκεπτών.


H Aφροδίτη Γκόνου έχοντας σαν βάση το Λονδίνο (MA στην Ιστορία της Τέχνης, Sothebys Institute/Machester University, και MBA στα οικονονικά, City University, Λονδίνο με διπλωματική διατριβή στην Αγορά της Τέχνης), έχει δουλέψει στον οίκο Christies και  στη Sadie Coles HQ Gallery στο Λονδίνο και εδώ και 15 χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος συλλογών ιδιωτών και ιδρυμάτων όπως το Kenny Goss και George Michael Foundation (Ντάλλας, Τέξας). Από το 2007 είναι Σύμβουλος Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμβάλλοντας σε εκθέσεις καλλιτέχνων όπως οι: Louise Bourgeois, Jannis Kounellis, Sarah Lucas, Ugo Rondinone, Stefanos Tsivopoulos,Thomas Struth, Ai Weiwei κ.α., ομαδικές εκθέσεις με προσκεκλημένους επιμελητές όπως οι Jessica Morgan και Gregor Muir, καθώς και συνεργασίες με ιδρύματα όπως το DESTE Foundation, NEON Foundation kai Radio Athenes. Η Αφροδίτη Γκόνου έχει διατελέσει επίσης και μέλος της επιτροπής της Chisenhale Gallery και του  Chisenhale Development Committee και έχει δώσει ομιλίες στο Sothebys Institute και στο Frieze Academy στο Λονδίνο.

Πληροφορίες Συμμετοχής

Συμμετοχή για ολες τις κατηγορίες Φιλων ΜΚΤ
Είσοδος Ελεύθερη
RSVP: info@cycladic.gr

Οι Φίλοι του ΜΚΤ, κάθε μήνα συμμετέχουν σε δράσεις. Μία ετήσια συνδρομή  με αποκλειστικό πρόγραμμα που παράλληλα στηρίζει το Μουσείο και τις δράσεις του. Online events, απρόσμενες συνομιλίες, live gigs, θεματικοί περίπατοι, προβολές ταινιών και πολλά άλλα events στο Μουσείο και την Αθήνα πραγματοποιούνται κάθε μήνα από εμάς για εσένα!

Οι Φίλοι είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε!

Φίλοι ΜΚΤ

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.