ΕΚΘΕΣΗ

από 25/4/2002 έως 14/9/2002

Αρχαία Χάλκινα αντικείμενα της Ασιατικής στέππας

από τη συλλογή του Ιδρύματος Arthrur M. Sackler

Η ΕΚΘΕΣΗ

To Μουσείο Kυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Arthur M. Sackler. παρουσίασε την έκθεση ‘Αρχαία χάλκινα αντικείμενα της Ασιατικής Στέπας’.

Ο Arthur M. Sackler προχώρησε στη συγκρότηση της συλλογής εξαιτίας της μεγάλης του αγάπης για τη Κινέζικη Τέχνη. Το συνεχές ενδιαφέρον του, τον οδήγησε στην καταγραφή της πρώτης σπουδαίας τεχνικής ανάλυσης των χάλκινων αντικειμένων της συλλογής του, ενώ ήταν γοητευμένος από τον τρόπο που μπορούν να συνυπάρξουν η τέχνη, η επιστήμη και η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η έκθεση αυτή παρουσίασε νέες και αναλυτικές πληροφορίες τόσο για το πώς κατασκευάζονταν τα κοσμήματα, όσο και για τους ίδιους τους τεχνίτες που τα κατασκεύαζαν. Τα πεντακόσια αντικείμενα της συλλογής, μάς μιλούν για τη καθημερινή ζωή στην Ασιατική Στέπα, καθώς αποτυπώνουν αφενός το δριμύ φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν οι άνθρωποι της βουκολικής ζωής και του κυνηγιού, και αφετέρου το καλλιτεχνικό τους ταλέντο αλλά και τηναγάπη τους για διακόσμηση.

Η αισθητική που αποκαλύπτεται από τα αντικείμενα αυτής της συλλογής, δηλώνει την έμφαση στην λεπτομέρεια και την εξαιρετική απόδοση των ζωόμορφων απεικονίσεων. Ο Arthur M. Sackler συγκρότησε τη συλλογή του με σκοπό να κατανοηθεί οπολιτισμός της Ασίας και η προέλευσή του. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που αυτή η έκθεση, και κατ’ επέκταση η συλλογή, παρουσιάστηκε στον επισκέπτη.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Bombay Sapphine

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ALPHA

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.