Εθνική Πινακοθήκη

Αποκλειστική Ξενάγηση στην έκθεση "Η Τέχνη του πορτρέτου στις Συλλογές του Λούβρου"

Οι Cycladic Friends είχαν το αποκλειστικό προνόνιο να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στην έκθεση "Αναζητώντας την Αθανασία-Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου" η οποία παρουσιάστηκε στην Εθνική Πινακοθήκη σε συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Η έκθεση, που κάλυπτε περισσότερα από 3000 χρόνια ιστορίας, ξεκινούσε από την αρχαιότητα, από τα βασίλεια της Μέσης Ανατολής και την Αίγυπτο, διέτρεχε την ελληνορωμαïκή περίοδο, με τα εμβληματικά πορτραίτα του Ομήρου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του ρωμαίου αυτοκράτορα Τραïανού. Η επιλογή των έργων συνεχιζόταν με την επικράτηση του Χριστιανισμού για να οδηγηθεί τελικά στην θριαμβευτική ανάδυση του ανθρώπινης μορφής στα χρόνια της Αναγέννησης. Η έκθεση παρουσίαζε τους φιλοσόφους του Διαφωτισμού, αναφερόταν στην Γαλλική Επανάσταση με το συγκλονιστικό πορτραίτο του Ζακ Λουί Νταβίντ («Ο θάνατος του Μαρά»).
Ανάμεσα στους μεγάλους καλλιτέχνες συναντήσαμε τα ονόματα των Μποτιτσέλι, Βερονέζε, Γκρέκο, Βελάσκεθ, Ρέμπραντ, Γκόγια, Ρέινολτς, Νταβίντ, Ένγκρ, Ντελακρουά κ.ά.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.