Απογευματινά Εργαστήρια Τέχνης

για παιδιά και άτομα με αναπηρίες

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην προσπάθειά του να δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες παιδιών να επισκεφθούν με ένα δημιουργικό τρόπο το μουσείο, διοργανώνει επισκέψεις και εργαστήρια έκφρασης μέσω της τέχνης σε άτομα με αυτισμό, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, προβλήματα όρασης, κώφωσης και βαρηκοΐας  και άλλες ειδικές ιδιαιτερότητες και αναπηρίες.

Το εργαστήριο  αφορά στην επικοινωνία (μέσω της ενθάρρυνσης της φαντασίας, της συμβολικής σκέψης και έκφρασης), την κοινωνικοποίηση (δημιουργία σχέσης με την ομάδα), και την αισθητηριακή προσαρμογή του παιδιού σε νέα ερεθίσματα (χρήση διάφορων υλικών μέσω της αφής και της συμμετοχής των χεριών και του σώματος).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πού;
Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Πότε;
Την 1η Πέμπτη κάθε μήνα, 17.30-19.00. Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή και τα ίδια παιδιά μπορούν να έρχονται περισσότερες φορές.  

Ποιοί;
Παιδιά και έφηβοι 5-17 ετών σε ομάδες έως 15 ατόμων

Συμμετοχή: Δωρεάν

Επικοινωνία: Για να δηλώσετε ενδιαφέρον θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κρατήσεων των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου καθημερινά 10.00-16.00 στο 210.7239438.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.