ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Από Μηχανής…Σοφός! Θεοί και Ήρωες»

Οnline εργαστήρια Σαββ/κου για παιδιά και γονείς

Τα εργαστήρια του Σαββατοκύριακου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης γίνονται κάθε μήνα οnline για τα ελληνόφωνα παιδιά ενώ από τις 18 Απριλίου ξεκινούν online εργαστήρια και για αγγλόφωνα παιδιά!

Tα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, από φέτος θα πραγματοποιούνται online!  Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό αλλά  καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε ελληνόφωνα και αγγλόφωνα παιδιά της ομογένειας στο εξωτερικό! 

Μέχρι και τον Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη  θα μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική!

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

«Από Μηχανής…Σοφός! Θεοί και Ήρωες»
Σάββατο 10, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Απριλίου

Σε αυτό το διαδικτυακό εργαστήριο θα προετοιμαστούμε για μια μεγάλη περιπέτεια. Τί θα χρειαστούμε για το ταξίδι μας; Ο ήρωάς μας νιώθει έτοιμος να αφήσει τον γνώριμο κόσμο του; Τί αμφιβολίες έχει; Μήπως χρειάζεται καθοδήγηση; Ποιος θα είναι ο Μέντοράς του και τί συμβουλή θα του δώσει; Ίσως του δώσει και κάποιο σημαντικό αντικείμενο που θα τον βοηθήσει στο ταξίδι του. Ο,τιδήποτε παρέχει ο μέντορας, ο ήρωας θα το χρησιμοποιήσει για να διαλύσει τις αμφιβολίες και τους φόβους του και να πάρει τη δύναμη και το θάρρος για να ξεκινήσει την αναζήτησή του. Ο Μέντορας ίσως είναι ένα οικείο πρόσωπο στη ζωή μας, ένας σοφός γέροντας, ένα πλάσμα του δάσους…

Μέσα από ένα διαδικτυακό ταξίδι στους χώρους του Μουσείου, θα ανακαλύψουμε μικρούς και μεγάλους Θεούς, που είχαν τον ρόλο του Προστάτη, Συμβούλου ή Μέντορα στην Ελληνική Μυθολογία. Στη συνέχεια, με μοναδικό όριο τη φαντασία μας, θα πλάσουμε τον δικό μας Προστάτη-Μέντορα και ό,τι άλλο χρειαστεί για το ταξίδι του, χρησιμοποιώντας εφημερίδες, χαρτοταινία και μία ζύμη που θα έχουμε ετοιμάσει από πριν. 

Εισιτήριο: 10€ (γονέας και παιδί) / Ηλεκτρονική κράτηση στο viva.gr
Αριθμός παιδιών: 15

*Το εργαστήριο απευθύνεται και σε ελληνόφωνα παιδιά του εξωτερικού.

ΛΙΣΤΑ ΥΛΙΚΩΝ

- Εφημερίδες
- Χαρτοταινία 
- Μαρκαδόρους ή υγρές μπογιές, 
Για τη ζύμη:
- 2 κούπες baking soda
- 2 κούπες cornflour
- 2 κούπες κρύο νερό.
Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί  και πάρει την υφή του πουρέ. Τέλος αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Νιόβη Σταυροπούλου
Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Ιφιγένεια Θεοδοσίου
Παιδαγωγός

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο emarkou@cycladic.gr

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.