Αλίκη Μαρκάντια - Λαμπροπούλου

Υπεύθυνη Διεθνούς Ανάπτυξης / Κοινωνικά Προγράμματα / Young Patrons

Τηλ. +30 210 7228321 (126)
E -mail: amlampropoulos@cycladic.gr

Η Αλίκη - Μαρκάντια Λαμπρόπουλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Eπιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από όπου αποφοίτησε το 2006. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο όπου έκανε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και Ρύθμιση Κινδύνων στο London School of Economics το 2007 .

Από το 2007 έως το 2014 εργάστηκε στην EFG Asset Management στο Λονδίνο ως Αναλυτής Αμοιβαίων Κεφαλαίων.  Ενώ ζούσε στο Λονδίνο, ίδρυσε και συμπροεδρεύε την εκδήλωση Love Rocks. Σε διάστημα 5 χρόνων συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ που διανεμήθηκαν σε διάφορα ελληνικά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το 2014 επέστρεψε στην Αθήνα όπου εργάστηκε στο ίδρυμα Νιάρχος στο τμήμα προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας.

Το 2015 άρχισε να εργάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ως Επικεφαλής Διεθνούς Ανάπτυξης. Στη θέση αυτή ίδρυσε το Πρόγραμμα Διεθνών Νέων Υποστηρικτών και το οποίο προεδρεύει από τότε. Εστιάζει επίσης στην ανάπτυξη, στον προγραμματισμό και τη χρηματοδότηση  των προγραμμάτων πρόσβασης και κοινωνικής ευθύνης του Μουσείου. Άλλοι τομείς δραστηριότητας της είναι η στρατηγική ανάπτυξη και προβολή του Μουσείου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η συγκέντρωση πόρων, οι εκδρομές και εκδηλώσεις νέων υποστηρικτών.

Επίσης είναι μέλος στα διοικητικά συμβούλια του St Catherine Foundation και του Εlpida Youth.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.