• Ξεναγήση στην υπαίθρια μνημειακή γλυπτοθήκη της Ελλάδας

  16-11-2019

  Περίπατος στο Α' Κοιμητήριο Αθήνας

  Από την ιστορία του μυθικού γλυπτού της "Κοιμωμένης"του Γιαννούλη Χαλεπά έως τους τάφους επιφανών προσωπικοτήτων, το Α' Κοιμητήριο αποτέλεσε για τους Φίλους του ΜΚΤ μια αφορμή για ένα νοητό ταξίδι στην ιστορία της Ελλάδας των δύο τελευταίων αιώνων.

 • Μουσείο Μπενάκη

  07-11-2019

  Αλέξης Ακριθάκης | "Τσίκι-Τσίκι"

  Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 80 χρόνων από τη γέννηση και 25 χρόνων από το θάνατο του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, Αλέξη Ακριθάκη. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη παρουσίαση της ομότιτλης σειράς έργων του καλλιτέχνη, αφιερωμένη αποκλειστικά στην πιο αναγνωρίσιμη τεχνική του. Τα έργα της σειράς «Τσίκι-τσίκι» φιλοτεχνήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Οι Φίλοι του ΜΚΤ περιηγήθηκαν σε μία ιδιωτική ξενάγηση από τον επιμελητή της έκθεσης, κύριο Αλέξιο Παπαζαχαρία.

 • Ίδρυμα Β.& Ε. Γουλανδρή

  22-10-2019

  Επίσκεψη στις μόνιμες συλλογές του νέου μουσείου της Αθήνας

  Λίγες μέρες μετά τα εγκαινία του Ιδρύματος Β.&Ε. Γουλανδρή, οι Φίλοι του ΜΚΤ περιηγήθηκαν σε μία ιδιωτική ξενάγηση στις μόνιμες συλλογές του Ιδρύματος και ανάκαλυψαν την ιστορία της δημιουργίας του νέου μουσείου, καθώς και των έργων της σπουδαίας συλλογής του ζεύγους Β. & Ε. Γουλανδρή.

 • Μονοήμερη Εκδρομή στην Κέα

  05-10-2019

  Κέα

  Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου οι Φίλοι ταξίδεψαν στην Κέα για μία ημέρα και επισκέφθηκαν την Μονή της Παναγίας Καστριανής, το μνημείο του Λέοντα, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

 • Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

  23-09-2019

  "Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός" | Ξενάγηση Καθηγητή Ν. Χρ. Σταμπολίδη

  Ο διευθύντης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης, πραγματοποίησε μία ομιλία και ξενάγηση στην έκθεση "Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός" αποκλειστικά για τους Φίλους του ΜΚΤ.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.