• Εθνική Λυρική Σκηνή

  05-01-2020

  ΝΤΟΝ ΚΑΡΛΟΣ | Τζουζέππε Βέρντι

  Οι Φίλοι του ΜΚΤ παρακολούθησαν τον Ντον Κάρλο, την σημαντικότερη μεγαλόπρεπη όπερα του Βέρντι, που παρουσιάστηκε –στην ιταλική πεντάπρακτη εκδοχή (Μόντενα)– για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή που υπέγραψε ο Σερ Νίκολας Χάιτνερ.

 • Θέατρο Αθηνών

  20-12-2019

  Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ

  Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου οι Φίλοι παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση "Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ" σε σκηνοθεσία Κωνστατίνου Μαρκουλάκη.

 • Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα

  10-12-2019

  Επίσκεψη στην Πρεσβεία της Ιταλίας

  H πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα υποδέχθηκε τους Φίλους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε γιορτινή διάθεση γία μία ξενάγηση στου χώρους της και στην ιστορία του νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζεται. Μετά το πέρας της ξενάγησης ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, αξιότιμος κύριος Efisio Luigi Marras, απήυθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό & ευχές για το νέο έτος.

 • Ξεναγήση στην υπαίθρια μνημειακή γλυπτοθήκη της Ελλάδας

  16-11-2019

  Περίπατος στο Α' Κοιμητήριο Αθήνας

  Από την ιστορία του μυθικού γλυπτού της "Κοιμωμένης"του Γιαννούλη Χαλεπά έως τους τάφους επιφανών προσωπικοτήτων, το Α' Κοιμητήριο αποτέλεσε για τους Φίλους του ΜΚΤ μια αφορμή για ένα νοητό ταξίδι στην ιστορία της Ελλάδας των δύο τελευταίων αιώνων.

 • Μουσείο Μπενάκη

  07-11-2019

  Αλέξης Ακριθάκης | "Τσίκι-Τσίκι"

  Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 80 χρόνων από τη γέννηση και 25 χρόνων από το θάνατο του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, Αλέξη Ακριθάκη. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη παρουσίαση της ομότιτλης σειράς έργων του καλλιτέχνη, αφιερωμένη αποκλειστικά στην πιο αναγνωρίσιμη τεχνική του. Τα έργα της σειράς «Τσίκι-τσίκι» φιλοτεχνήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Οι Φίλοι του ΜΚΤ περιηγήθηκαν σε μία ιδιωτική ξενάγηση από τον επιμελητή της έκθεσης, κύριο Αλέξιο Παπαζαχαρία.

Landscape view is not supported.
Please rotate your device to portrait view.